Jornades d’Història de la medicina i antropologia mèdica “bogeria i modernitat” en la UMH

L’Àrea d’Història de la Ciència de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) organitza les pròximes Jornades d’Història de la Medicina i Antropologia Mèdica “Bogeria i Modernitat”. Al llarg de l’activitat, diversos professionals abordaran qüestions relacionades amb la bogeria i la criminalitat, la dimensió de l’antropologia en els diagnòstics psiquiàtrics, la representació de la bogeria en mitjans de comunicació, la història de l’assistència psiquiàtrica, l’atenció a la salut mental a la Comunitat Valenciana o quin és la funció de les Unitats d’Hospitalització en les Xarxes de Salut Mental. Aquestes Jornades tindran lloc el 4 i 5 de març a partir de les 16:00 hores en el Saló de Graus de l’edifici Francisco Javier Balmis del campus de Sant Joan d’Alacant UMH.

La celebració de les Jornades coincideix amb l’exposició “Bogeria i modernitat. Espais, pràctiques i sabers”. Així mateix, durant aqueixos dies participaran experts, professionals i especialistes en història i antropologia de la psiquiatria com:
 

  • El professor de l’Àrea d’Història de la Ciència de la UMH Enric Novella,
  • El psiquiatre i professor de l’Àrea de Psiquiatria de la Universitat Bartolomé Pérez Gálvez,
  • Els professors de la Universitat Rovira i Virgili Josep Maria Comelles y Ángel Martínez Hernáez,
  • L’investigador del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) Ricardo Campos Marín.
  • I el cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant, Vicente Elvira Cruañes.

¿Quién se encarga de clausurar las Jornadas de Historia de la Medicina y Antropología Médica «Locura y Modernidad»?

El degà de la Facultat de Medicina de la UMH, Antonio Compañ, s’encarregarà de clausurar l’acte al costat de la catedràtica d’Història de la Ciència de la UMH, Rosa Ballester, i l’especialista i docent en l’àmbit de la Salut Mental María Angoixes Oliveras.
L’activitat s’integra dins de la programació del Màster Interuniversitari en Història de la Ciència i Comunicació Científica i el Programa de Doctorat en Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Medicina i Comunicació Científica. A més, compta amb l’ajuda del Grup Alacant d’Estudis Avançats d’Història de la Medicina i de la Salut, UMH/UA (GADEA), per mitjà del Programa Prometeu per a grups de Recerca d’Excel·lència de la Comunitat Valenciana.
Per assistir a aquestes jornades es concedeixen 0,5 crèdits ECTS de competències transversals per a estudiants de grau i, 1,2 crèdits de lliure elecció per als estudiants de llicenciatures o de diplomatures.
Consulta el programa ací.
Inscripcions gratuïtes enviant un email a