Avanços en malalties infeccioses UMH XII Reunió de la Societat de Malalties Infeccioses de la Comunitat Valenciana

Avanços en Malalties Infeccioses va ser el títol de la XII reunió de la Societat de Malalties Infeccioses de la Comunitat Valenciana (SEICV). El passat 10 de febrer va tenir lloc la trobada en el Saló d’Actes de l’edifici Sever Ochoa del Campus de Sant Joan d’Alacant. La UMH va acollir la jornada, a partir de les 9:00 h. on van participar professionals metges especialitzats en aquestes malalties.

Il·lustració símptomes infecció aguda VIH Avanços en Malalties Infeccioses

Qui va participar en la va reunió Avanços en malalties Infeccioses UMH?

Principalment, experts en malalties infeccioses, metges especialistes en infectologia i altres professionals. L’organitzador de la jornada va ser:

José María Cuadrado, professor de la UMH i cap de la Unitat de Malalties Infeccions de l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant.

En què consisteix la reunió Avances en malalties Infeccioses UMH?

La reunió es va iniciar amb l’exposició de dos casos clínics. Van ser seleccionats prèviament i de manera anònima per un grup d’experts. Posteriorment, es van celebrar dues taules redones sobre diversos temes mèdics d’interès:

  • la sèpsia (dolorosa resposta immunitària del cos a una infecció d’extrema gravetat) i els seus diagnòstics, tractaments terapèutics i perspectives de tractament futures.
  • novetats en les malalties de transmissió sexual dels pacients VIH.

D’altra banda, la segona taula va ser moderada per Félix Gutiérrez. Professor del Departament de Medicina Clínica de la UMH. Qui va exposar una sèrie d’avanços sobre malalties de transmissió sexual.

Félix Gutiérrez Rodero professor Departament Medicina Clínica UMH Avanços en Malalties Infeccioses

La clausura comptarà amb una conferència que se centraran en:

  • la recuperació del sentit humanista de la Medicina. Aquesta ponència explicarà amb la col·laboració de Francisco Jover Díaz, professor de la UMH. Es tracta d’un estudiós de temes com la “Medicina en Pintura”. En aquesta ocasió ens delectarà amb una visió del VIH a través de l’Art Contemporani.

Amb qui col·labora la reunió Avances en malalties Infeccioses UMH?

La reunió de la Societat de Malalties Infeccioses de la Comunitat Valenciana col·labora també amb:

  • l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alcant,
  • els laboratoris Abbvie, Angelini, Gilead, Janssen, MSD, Pfizer i ViiV,
  • i la UMH (organitzadora)

>> Consulta el programa en pdf